Nyklippta killar :)

2011-04-29_12_49 (MMS)

Nyklippta killar :)


Lämnade pojkarna hemma med varsitt grisöra...

Lämnade pojkarna hemma med varsitt grisöra imorse, för att åka till skolan och skriva tenta. När jag kom ut genom porten mötte jag en hare! Måste varit en lyckohare för tentan gick ganska bra. Storhandlat hundmat, godis, ben, schampo, och ett varsitt nytt koppel nu när Niklas fick så fint halsband. Sen fick vi besök av M som vi tog med ut på en skogspromenad. Jag la ett varsitt spår till pojkarna med deras middagsmat, det tyckte dom var kul! Och nu när vi var på väg in från kvällspromenaden så fick de syn på en igelkott! Jag övertalade dem att inte nosa på den ;)


Niklas familj :)

Nu är det officiellt! Vi är en tvåhundfamilj! Det känns så underbart bra :)

Idag var vi ner till Niklas familj. Det var jätteroligt att träffa dem igen! Pojkarnas morbror var snäll och gjorde oss sällskap :) Familjen har tre tikar varav en som heter Lotta hade fått fem valpar som var en månad gamla. Supersöta! Ville ta med allihopa hem! Niklas matte och husse är verkligen trevliga och han måste ha haft en bra uppväxt med en så snäll familj. De hade köpt ett jättefint nytt halsband till honom, och skickade med en ny leksak som de vet att han gillar, hans tandborste och grisöron som är hans favoritgodis :) Fick även bra tips om vitaminer och fästingmedel, samt att blanda ut schampot med vatten innan man schamponerar hunden, vilket jag absolut ska börja med! Veterinärbesiktningen gick bra. Niklas fick analsäckarna tömda och vaccination påfylld när vi ändå var där.

Många har frågat mig om jag fått Niklas gratis eftersom han är en ompaceringshund. Men jag vill påpeka att en trevlig renrasig hund SKA kosta pengar även om den är vuxen, annars är inte säljarna seriösa. Jag har hittat båda mina hundar på blocket, men jag har letat med väldigt kritiska ögon! På blocket säljs många hundar billigt, utan papper, en del utan vaccination och ofta problemhundar som familjen tröttnat på. Det gäller att man kan se vilka säljare som är seriösa! Jag betalade 7000:- för Filip när han var två år och 6500:- för Niklas som var 3,5 år. En renrasig mellanpudelvalp från en seriös kennel kostar ca 12 000:-. Båda säljarna utmärkte sig redan i annonsen som trevliga och seriösa, och i efterhand så vet jag att det stämde! Ingen av dem hade köpt sina hundar utan att tänka efter och ingen av dem hade tröttnat på sina hundar för att de var bråkiga. Det föll sig bara så olyckligt att det trots att de älskade sina hundar otroligt mycket så fanns inte tiden. De ville ge sina hundar det allra bästa, det vill säga en familj där det fanns tid att ge hundarna aktivering och uppmärksamhet. Jag är så otroligt tacksam för det! Finare hundar hade jag aldrig kunnat hitta! :)

Några tips till den som letar hund på blocket:
- Annonsen ska ge ganska mycket information om hunden.
- Säljaren ska ange sitt namn, inte "pudel" eller "hund till salu" som signatur.
- Det är inte nödvändigt att ha en bild på hunden i annonsen. Inte heller att skriva ut priset.
- Om inte orsaken till omplaceringen står i annonsen så fråga! Och verifiera genom att besöka dem att orsaken stämmer.
- Hunden ska inte vara för billig! En blandras är dock billigare än en renrasig och det finns ju seriösa människor som råkat ut för en tjuvparning.
- Se till att hunden fått vara en del av familjen och inte suttit bunden eller instängd någonstans. Om du inte är VÄLDIGT hundkunnig och kan hantera en osäker hund...
- Ett stort plus om hunden bott med barn/katt/andra hundar. Se bara till att orsaken för omplacering inte är att den är aggresiv mot barn eller andra hundar!
- Säljaren ska vara lätt att nå och svara utförligt på frågor.
- Ställ många frågor! Om allt!
- En provperiod kan vara bra. En seriös säljare vill hundens bästa och vill se att det funkar i det nya hemmet och att du inte säljer hunden vidare om det går dåligt.
- Köp inte en hund bara för att du tycker synd om den! Om du inte vet hur du ska handskas med en hund som kommer från dåliga förhållanden så kommer den inte få det bättre hos dig än där den är nu. Är du inte hundvan eller inte vill behöva jobba för mycket för att få hunden att funka i vardagen så satsa på en lugn hund med stabilt psyke!
- Att köpa en vuxen hund är som att köpa en valp. Den behöver tid på sig att lära känna den nya miljön och tränas till att vara ensam även om det inte varit några problem i det förra hemmet. Däremot är den förhoppningsvis tränad i grundlydnad, sover hela nätterna och är rumsren :)


Lite bilder från besöket hos Niklas familj:


De fem söta valparna!



Valparnas mamma Lotta. Den här bruden har Niklas 10 valpar från två kullar tillsammans med. En son från förra årets kull bor i samma stad som vi! Trodde först att det var honom jag och Filip träffade på i skogen förra året men han bor visst ca 1 mil från oss så det var nog inte han.



Niklas dotter! Sara eller Marie, jag har svårt att skilja på dem men de var lika fina båda två :)


Påsken i bilder :)


Pojkarna var med och invigde våren med årets första nercabbning!



Spännande att åka utan tak!



Fille håller koll på att vi åker rätt :)



Nikki, Fille och Crusse planerar bus!



Men först vill pudelmatten att de ska sitta fint så hon kan ta en bild.



Pojkarna hittade vitsippor vid mormor och morfars stuga.



Fille vid stugan.



Nikki vid stugan.



Pojkarna roar sig så gott de kan medan matte pluggar...



Mosters fästman leker med hundarna. Dom hade lika roligt alla tre! :)



Påskpromenad i byn.



Vid Corrys grav. Ville ha alla tre älsklingar på samma kort... <3



När vi kom till byn hade mormor ställt i ordning en helfestlig påskpresent! :)



Snygga killen ;)



Pojkarna gav deras kompis Alice ett påskägg.



Filip, Alice och Niklas.



Rena och fina!

Nu är det lite pirr i magen! Imorgon ska vi åka tillbaka till Niklas familj och göra upp övertagandet. Niklas ska besiktigas, papper ska skrivas på och pengar betalas. Vi håller som bäst på att klippa klor, rensa öron och ögon, bada/duscha, kamma och göra pojkarna fina på alla sätt och vis. Jag vill ju att hans familj ska tycka att jag gör ett bra jobb och tar hand om honom ordentligt :)

Tänk vad mycket man kan fästa sig vid en hund på en månad! Det känns så självklart att han ingår i familjen och jag vill inte ens tänka på hur tomt det skulle bli om han flyttade ifrån oss. Det är därför det pirrar i magen. Det kommer kännas så fint när papperna är klara och jag vet att jag får älska honom resten av livet! :)

I helgen har vi varit hos mamma och pappa i byn. Jag har mest pluggat och pojkarna tyckte jag var så tråkig! Då var det perfekt att mamma och pappa kunde hjälpa till att gå några av promenaderna och leka lite med pojkarna på gården. Fast det har ju varit så varmt också, så mitt på dagen har de inte orkat springa så mycket som de brukar.

Har tagit mycket fina bilder i helgen, lägger upp dem i slutet av veckan när tentorna är avklarade. Hoppas ni håller ut tills dess! ;)


Långfredag


Pojkarnas påskägg :)


Uppskattat fredagsgodis!


Nykammad lillebror


Balkongmys


Vår!

Pojkarna har verkligen hittat varandra och...

Pojkarna har verkligen hittat varandra och har så roligt tillsammans! Jag är en lycklig matte :)


Lite fler bilder från arkivet ;)


Så här mycket snö var det den 29 mars!



Niklas beundrar utsikten från mormor och morfars fönster.



Tittut!



Busiga pojkar!! :)

Besök i byn :)

Pojkarnas morbror och hans sambo kom med paket till dem när vi var ute i byn i helgen. Filip är paketöppningsmästare! Men Niklas tyckte det var roligare att leka med leksaken som var i paketet än att öppna det. De fick smaskiga ben och en frisbee!



Det blev en hel del busande på mormor och morfars gård också :)

Tre veckor som tvåhundsfamilj!

Nu har det gått tre veckor sen vi hämtade hem Niklas! Tiden går så fort! Samtidigt känns det som att han alltid har bott med oss och jag kan inte tänka mig att vara utan sötnosen! Pojkarna har börjat leka mycket mer med varandra och har riktigt roligt tillsammans på buspromenaderna. Jag kastar tygknuten och de gör allt för att hinna först :) Sen retar de varandra och den ena springer iväg med knuten och den andra jagar.

Niklas har blivit jätteduktig vid matskålen också. Han väntar medan jag häller upp mat och vet att han han måste sitta och vänta tills jag säger varsågod. Och på kvällen när det är dags att sova så lägger de sig snällt i sina korgar båda två medan jag borstar tänderna.

I helgen var vi och hälsade på familjen ute i byn igen och de tycker allihopa att Niklas är som en helt annan hund jämfört med de första dagarna han var hos oss. Då var han väldigt försiktig och blev rädd för människor som rörde sig för hastigt mot honom, särskilt män. Han vågade inte nosa på min pappa och bror när de satt sig ner och sträckte fram handen. Jag var väldigt noga med att ingen skulle skrämma honom, utan att han skulle få ta allt i sin takt. Om han ville sitta i själv i hallen en stund så fick han göra det. Fast när vi lockade med boll-lekar så ville han hellre springa efter bollen än sitta i hallen :) Alla i familjen ansträngde sig verkligen för att Niklas skulle tycka om dem. De låg och åmade sig på golvet för att komma ner på hans nivå och satt med utsträckt arm tills han kände att han ville komma fram och undersöka och nosa. Och det har betalat sig! Nu är det helt tvärt om! Han blir jätteglad och sprallig när vi träffar dem och vill hälsa och pussa i ansiktet! Min pappa har blivit lite av hans favorit, Niklas följer efter pappa när han går runt i huset och är så nyfiken på vad han pysslar med! :)

Filip hjälper mormor att öppna paket.
Filip hjälpte mormor att öppna paket när hon fyllde år.


Det kan väl inte undgå någon att dessa två är bröder!? Lika som bär :)





På besök i min mosters stuga. Helmysig dag!


Vi träffade min kusins pudel Chai. Här är Chai och Filip.


Niklas (till vänster) och Chai.




När Filip sover på mormors kudde så får Ni...

2011-04-16_00_28 (MMS)

När Filip sover på mormors kudde så får Niklas sova på mattes.


På grillning nummer två. Morbror med sambo...

2011-04-15_18_47 (MMS)

På grillning nummer två. Morbror med sambo kom med paket till pojkarna!


Grillning nummer ett hos S.

2011-04-15_16_07 (MMS)

Grillning nummer ett hos S.


Är så stolt över pojkarna! Bovärden var pr...

Är så stolt över pojkarna! Bovärden var precis in och tittade på ventilationen. Jag sa åt pojkarna att sitta i sina korgar och dom var så duktiga och satt kvar där medan vi gick runt och inspekterade :)


Mys på matte :) Niklas har tagit mjukisbol...

2011-04-15_11_19 (MMS)

Mys på matte :) Niklas har tagit mjukisbollen och gjort den till sin snutteboll. Han sover ofta med den i munnen! I eftermiddag ska vi grilla med några vänner, sen ska vi åka ut till byn och grilla med familjen. Det är ett hårt liv ibland ;)


Solmys på balkongen!

2011-04-14_15_33 (MMS)

Bild från igår när vi fikade på balkongen. Filip älskar ju att vara i solen men Niklas blir fort varm i den svarta pälsen och fick lägga sig i skuggan efter en stund.


Ordningen är återställd!

Filip är på hemmaplan igen efter sin uppmärksamhets-övernattning hos morbror med sambo :)  Vi har varit ute och lekt nu i det fina vädret! Pojkarna har kommit fram till att de har en leksak som de båda gillar lika mycket, tygknuten som är gjord av massa snören som är ihoplindade. Det är kul för då kan vi leka med den alla tre tillsammans. Vi har sprungit och jagat varandra uppe i skogen här utanför huset, det var superskoj!

Kommentera gärna!

Kollade just statistiken för bloggen, va kul att det är så många som följer oss!

Ni får jättegärna lämna en liten hälsning, tanke eller tassavtryck i kommentarsfältet när ni är inne och uppdaterar er på vårt hundliv :)


Bröderna Bus!



Det är inte så vanligt att de leker med varandra så här, men ibland händer det! :)

Pojkarnas morbror med sambo kom och hälsad...

Pojkarnas morbror med sambo kom och hälsade på i eftermiddags. Filip ville så gärna följa med dem hem och sova i sängen och de kunde så klart inte motstå hans bedjande blick! :) Så nu är jag och Niklas ensamma hemma över natten.


Storebror visar hur man spelar hundspelet.

2011-04-12_12_53 (MMS)

Storebror visar hur man spelar hundspelet.


Båda hundarna har fått klorna klippa, ögon...

Båda hundarna har fått klorna klippa, ögon och öron rensade, och pälsen borstad idag. Filips päls har börjar blivit tillräckligt lång för att det ska bara lönt att dra borsten över honom några gånger :)


Jag och pojkarna har sovit över hos mormor...

Jag och pojkarna har sovit över hos mormor! Filip ville absolut sova i mormors säng, så Niklas fick sova i min. Vi passar på när vi är borta. Hemma sover hundarna i sina korgar och får bara komma upp i sängen när det är dags för morgongos :)


Godis-sök!

2011-04-09_14_38 (MMS)

Godis-sök!


Jag och pojkarna hittade ett nytt promenad...

Jag och pojkarna hittade ett nytt promenadställe i skogen idag! Perfekt att strosa runt i och hoppa över trädstammar och sånt :)


Har organiserat lite i hallen och satt upp...

2011-04-07_14_39 (MMS)

Har organiserat lite i hallen och satt upp hundkrokar på byrån till pojkarnas koppel och tassduk.


Filip har fått pudeltassar idag :)

2011-04-07_13_58 (MMS)

Filip har fått pudeltassar idag :)


Hämta pinnar

Morgonpromenad i skogen. Niklas älskar att hämta pinnar som jag kastar. Det spelar ingen roll om det ligger tio andra pinnar på samma ställe, han hittar alltid rätt pinne och tar med den till mig. Skulle vara roligt att gå en apporteringskurs med honom :) Filip, han springer och markerar pinnen och kommer tillbaka till mig för att få beröm och godis. Han gillar inte alls att apportera men skulle säkert gilla kantarellsök eller något annat där man bara söker och inte hämtar något :)

Vägde Niklas idag, 10,5 kilo väger han nu! Så han har gått ner ganska mycket på en och en halv vecka. Och ändå har han inte gått hungrig. Eftersom Filip inte tål så mycket annat än hundmat av bra kvalitet som är anpassad för känsliga magar så har det ätit det båda två. En deciliter till frukost, en till lunch och en till middag. Sen har de fått Frolic på promenaderna. Vi har promenerat väldigt mycket, varit ute 2-4 timmar om dagen.


Mys på balkongen!

2011-04-06_16_26 (MMS)

Mys på balkongen!


Mostermys

Så här mysigt hade pojkarna hos sin moster igår! (snodde bilden från syrran ;))     Kom nyss in från två timmars promenad med S. Vovvarna och jag stannade och busade i skogen på vägen hem, det var uppskattat! De sprang och jagade varann och vi kastade pinne. Nu ska vi käka hela bunten!


Så här mysigt hade pojkarna med sin moster igår! (snodde bilden från syrran)

Kom precis in från en två timmars promenad med S. På vägen hem stannade jag och vovvarna och busade, vilket var uppskattat. De jagade varann och vi kastade pinne :) Nu dags för käk!

Nu sitter vi i soffan och gnager på ben. H...

Nu sitter vi i soffan och gnager på ben. Hundarna har varit hemma och tittat på barnprogram medan jag hade föreläsning. Filip skällde massa när jag kom i trapphuset så det behövs nog lite träning där.


Det gick utmärkt att duscha Niklas! Vi skö...

Det gick utmärkt att duscha Niklas! Vi sköljde extra noga så det inte skulle bli kvar några kliande schamporester. Han var rädd för hårblåsen så det fick vi träna på. Varje gång han vågade gå förbi den så att det blåste lite på honom så fick han en godis ;) Men vi måste träna mer, det är fortfarande jätteläskigt. Filip visade att det är himmelriket att få pälsen blåst, man blir ju så varm och gosig! Men Niklas lät sig inte övertygas så han får självtorka den här gången...


Två glada svansar på promenad i skogen! :)

2011-04-04_17_43 (MMS)

Två glada svansar på promenad i skogen! :)


Vi åker buss och killarna är så duktiga :)...

2011-04-04_08_43 (MMS)

Vi åker buss och killarna är så duktiga :) Matte ska till skolan och dom ska få vara hos sin moster!


Mormor och morfar ville rå om pojkarna sjä...

dsc01993 (MMS)

Mormor och morfar ville rå om pojkarna själva och tog ut dem på promenad. Morfar och Niklas hade matchande outfit ;) Nu är han inte lika rädd för morfar, så länge han inte rör sig för hastigt.


När det är dåligt väder får man busa inomh...

dsc01992 (MMS)

När det är dåligt väder får man busa inomhus! Vi åkte till pojkarnas mormor och morfar som har lite större ytor att springa på :)


Å va besvikna hundarna blev bär vi kom ut ...

Å va besvikna hundarna blev bär vi kom ut för att gå morgonbus-promenad i skogen och så regnar det! Storebror är verkligen inte förtjust i regn så det fick bli en kortare bajspromenad istället. Nu ska vi kolla klart på en av filmerna vi började på igår. Niklas har det lite jobbigt med klåda, det verkar klia överallt. Ska prova att duscha honom, det kanske hjälper lite.


Niklas ögon ser mycket bättre ut idag! Vi...

Niklas ögon ser mycket bättre ut idag! Vi tog en tur ner på stan och köpte ett varsitt lördagsben till killarna som de får smaska på framför teven, för nu är det filmkväll som gäller :)


Vakna! Dags för promenad :)

2011-04-02_13_31 (MMS)

Vakna! Dags för promenad :)


Visst är dom för söta!

2011-04-02_12_37 (MMS)

Visst är dom för söta!


Niklas hittade en hel hög med pinnar på mo...

2011-04-02_09_46 (MMS)

Niklas hittade en hel hög med pinnar på morgonpromenaden ;)


Tidigare i veckan så lämnade jag hundarna ...

Tidigare i veckan så lämnade jag hundarna själva i korta stunder när jag sprang fram och tillbaka till tvättstugan. Idag har dom varit själva i en hel timme och det verkar ha gått bra. Minst en herre har busat runt i sängen, men det får man ju räkna med :p


RSS 2.0